Bedrijfsprofiel 

Gebr. de Korte Handel- en Transportmij B.V. is een familiebedrijf dat sinds 1933 actief is in de binnenvaart en dat vanaf 1984 werkzaam is in scheepsbevrachtingen en transportovername. Wij zijn er trots op, al meer dan 30 jaar langdurige vervoersovereenkomsten te hebben met diverse grote verladers in Europa en zodoende een vertrouwde partner te zijn voor verladers en binnenvaartondernemers.

Activiteiten

Het vervoer van bulkgoederen en hoogwaardige producten, zoals staal en blik, rekenen wij tot onze kerntaken. Wij leveren onze klanten echter desgewenst een compleet dienstenpakket in de gehele logistieke keten. Zo verzorgen wij voor enkele opdrachtgevers ook het voorraadbeheer en faciliteren wij de overslag. Dit vraagt om partnerschap en gaat verder dan het uitvoeren van een simpele opdracht. Wij denken mee en ontwikkelen innovatieve vervoersconcepten om voor alle partijen een optimaal resultaat te bereiken.


Organisatie

Grondlegger van het bevrachtingskantoor is Rinus de Korte die in 1984 'aan de wal' ging om de schepen van zijn familie van lading te voorzien. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grotere transportondernemingen van Europa. Zo trad in 1995 Maarten van Pelt toe tot de directie en kreeg het bedrijf de beschikking over grote koppelverbanden. Daardoor konden de activiteiten worden uitgebreid met kolen- en ertstransporten naar de Moezel en de kolencentrales langs de Rijn. In 2006 zijn de bedrijven Gebr. de Korte Handel- en Transportmij B.V. en het familiebedrijf Lubbers & Partners samengevoegd, waardoor het bedrijf zijn huidige omvang en slagkracht kreeg. Met een twaalf man sterke walorganisatie wordt de regie gevoerd over een vloot van meer dan zestig schepen, in grootte variërend van 500 tot 6000 ton.


Gebr. de Korte Handel- & Transportmij is als onafhankelijke logistieke dienstverlener thuis in Europa. Wij zijn u graag van dienst.